Od 20 lat portal ngo.pl bezpłatnie pomaga organizacjom pozarządowym. Pomóż nam pomagać dalej. Wspieraj NGO w PL
DYREKTOR
OŚRODKA POMOCY SPOŁECZNEJ
DZIELNICY PRAGA-POŁUDNIE m. st. WARSZAWY
ul. Wiatraczna 11, 04-366 Warszawa
ogłasza nabór kandydatów na wolne stanowisko pomocnicze i obsługi
pomoc kuchenna
1 etat
(zatrudnienie na podstawie umowy o pracę w pełnym wymiarze czasu pracy)
Do głównych zadań osoby zatrudnionej na stanowisku będzie należało
Informacja o warunkach pracy na danym stanowisku
Miejsce pracy: praca w budynku Ośrodka. Budynek niedostosowany dla osób niedowidzących i niewidzących. Wejście na parter budynku dostosowane do wózków inwalidzkich. Toaleta dla osób niepełnosprawnych zlokalizowana na parterze.
Stanowisko pracy: Stanowisko pracy związane z wykonywaniem prac pomocniczych związanych z wydawaniem posiłków oraz pomocy w obsłudze spraw gospodarczych w Dziennym Domu Pomocy Społecznej
Wymagania niezbędne :
- obywatelstwo polskie (o stanowisko mogą ubiegać się również osoby nieposiadające obywatelstwa polskiego zgodnie z art. 11 ust. 2 i 3 ustawy z dnia 21 listopada 2008r. o pracownikach samorządowych (t.j. Dz. U z 2019 r., poz. 1282)
- pełna zdolność do czynności prawnych oraz korzystanie z pełni praw publicznych
- niekaralność za umyślne przestępstwo ścigane z oskarżenia publicznego lub umyślne przestępstwo skarbowe
- nieposzlakowana opinia
- minimum wykształcenie zasadnicze zawodowe
Wymagania dodatkowe:
· mile widziane wykształcenie gastronomiczne,
· bardzo dobra organizacja pracy,
· umiejętności pracy w zespole,
· dyspozycyjności, komunikatywności oraz zaangażowania w wykonywanie powierzonych zadań,
· doświadczenie zawodowe w branży związanej z żywieniem zbiorowym,
· znajomość zagadnień związanych z żywieniem zbiorowym.
Wskaźnik zatrudnienia osób niepełnosprawnych:
W miesiącu poprzedzającym datę upublicznienia ogłoszenia wskaźnik zatrudnienia osób niepełnosprawnych w jednostce, w rozumieniu przepisów o rehabilitacji zawodowej i społecznej oraz zatrudnieniu osób niepełnosprawnych, jest wyższy niż 6%.
Wymagane dokumenty i oświadczenia:
· curriculum vitae z przebiegiem nauki i pracy zawodowej – własnoręcznie podpisane
· list motywacyjny – własnoręcznie podpisany
· kopia dokumentów potwierdzających wymagane wykształcenie,
· oświadczenie o posiadanym obywatelstwie – własnoręcznie podpisane,
· oświadczenie o pełnej zdolności do czynności prawnych oraz korzystaniu z pełni praw publicznych – własnoręcznie podpisane,
· oświadczenie, że kandydat nie był skazany prawomocnym wyrokiem sądu za umyślne przestępstwo ścigane z oskarżenia publicznego lub umyślne przestępstwo skarbowe – własnoręcznie podpisane
· podpisana własnoręcznie klauzula dot. zgody na przetwarzanie danych o treści: „Na podstawie art. 6 ust. 1 lit.a RODO oświadczam, iż wyrażam zgodę na przetwarzanie przez administratora, którym jest Ośrodek Pomocy Społecznej Dzielnicy Praga-Południe m. st. Warszawy, moich danych osobowych w celu przeprowadzenia procedury rekrutacji na stanowisko pomoc kuchenna . Powyższa zgoda została wyrażona dobrowolnie zgodnie z art. 4 pkt 11 RODO”
· kserokopia dokumentu potwierdzającego niepełnosprawność w przypadku kandydata, zamierzającego skorzystać z uprawnienia o którym mowa w art. 13a ust. 2 ustawy z dnia 21 listopada 2008 r. o pracownikach samorządowych. (t.j. Dz.U. z 2019 r. poz. 1282).
Osoby zainteresowane prosimy o dostarczenie osobiście lub za pośrednictwem poczty kompletu dokumentów w terminie do dnia 5 marca 2021 r. na adres:
Ośrodek Pomocy Społecznej Dzielnicy Praga-Południe m. st. Warszawy
ul. Wiatraczna 11, 04-366 Warszawa
z dopiskiem na kopercie: „Ogłoszenie nr 1 – pomoc kuchenna”
Oferty odrzucone zostaną komisyjne zniszczone
Dokumenty uważa się za dostarczone w terminie, jeżeli wpłynęły na ww. adres w terminie do dnia 5 marca 2021 r.
Przestrzeganie w codziennej pracy zasad HACCP i dobrej praktyki higienicznej.
Przestrzeganie zasad technologii i estetyki oraz przepisów higieniczno-sanitarnych,
Wykonywanie innych prac zleconych przez kierownika.
Prowadzenie dokumentacji wymaganej przez Sanepid w zakresie dotyczącym powierzonych obowiązków.
Sprzątanie w szafach ubraniowych.
Zastępowanie intendenta podczas jego nieobecności (urlopu, choroby).
Pomoc w zaopatrywaniu placówki w artykuły spożywcze.
Pomoc w organizacji i obsługa spotkań okolicznościowych organizowanych w placówce lub przez placówkę w zakresie związanym z przygotowaniem poczęstunków.
Dbanie o utrzymanie czystości użytkowanych obrusów, ścierek, firan.
Dbanie o użytkowany sprzęt.
Pobieranie od intendenta środków czystościowych i racjonalne ich używanie.
Ponoszenie odpowiedzialności materialnej za powierzone produkty .
Dbanie o utrzymanie czystości w kuchni, zmywalni, jadalni.
Sprzątanie kuchni i zmywalni.
Sprzątanie po posiłkach.
Codzienne przygotowywanie i przechowywanie próbek pokarmowych śniadań zgodnie z zaleceniami Stacji Sanitarno - Epidemiologicznej
z uwzględnieniem norm ilościowych.
Porcjowanie i wydawanie obiadów przygotowywanych przez firmę zewnętrzną
Wydawanie posiłków zgodnie z liczbą osób wskazaną w dziennym raporcie żywieniowym.
Przygotowywanie posiłków, w tym dbałość o ich estetyczne walory.
Pobieranie od intendenta produktów do przygotowywania posiłków zgodnie z jadłospisem i liczbą osób wskazaną w dziennym raporcie żywieniowym.