Czy wiesz, że ngo.pl ma swój sklep? Praktyczne poradniki, kursy online Odwiedź sklep.ngo.pl

Festiwal Kultury Żydowskiej poszukuje osoby do pracy na stanowisko specjalista_ka ds.kadr i płac

11 maja 2022 11:14

Jeżeli chcielibyście tworzyć razem z nami Festiwal Kultury Żydowskiej – teraz jest ten czas! Stowarzyszenie Festiwal Kultury Żydowskiej w Krakowie poszukuje osoby do pracy na stanowisko specjalista_ka ds. kadr i płac.

Zakres obowiązków

Praca polega na obsłudze kadrowo – płacowej Stowarzyszenia z elementami księgowości a w szczególności:
– bieżąca obsługa kadrowo-płacowa pracowników Stowarzyszenia,
– prowadzenie akt osobowych,
– naliczanie i sporządzanie list płac,
– sporządzanie dokumentacji kadrowej,
– rozliczanie z ZUS, US, GUS, PPK,
– sporządzanie i rozliczanie umów cywilnoprawnych z obywatelami polskimi oraz z cudzoziemcami,
– dekretowanie i księgowanie list płac,
– rozliczanie służbowych podróży krajowych i zagranicznych pracowników,
– bieżące kontrola rozrachunków z pracownikami, z ZUS, z PPK, z GUS, z US,
– kontrola warunków pracy oraz przestrzegania przepisów i zasad BHP,
– wsparcie przy tworzeniu oraz czynny udział w doskonaleniu procedur,

Wymagania

Poszukujemy osób z minimum 2-letnim doświadczeniem zawodowym, posiadających wyższe wykształcenie lub w trakcie studiów kierunkowych.
Osoby zgłaszające się powinny posiadać
– praktyczną znajomość zasad naliczania wynagrodzeń z tytułu umów o pracę, umów zleceń i umów o dzieło,
– wiedzę z zakresu przepisów prawa pracy, ubezpieczeń społecznych, podatku dochodowego od osób fizycznych, umów o unikaniu podwójnego opodatkowania,
– znajomość programu kadrowo-płacowego Enova, znajomość programu Płatnik